Forskning viser viktigheten av musikk i butikk

Forskning viser viktigheten av musikk i butikk

Musikk i butikk

Det viser seg at musikken du spiller i din butikk er av mye større betydning enn tidligere antatt, og det er like viktig å skape en musikkprofil for en nyåpnet som for en veletablert butikk.

Musikk i butikk er et felt som har blitt studert siden 80-tallet, pionert av Dr. Ronald E. Milliman (professor ved Western Kentucky University) som gjennomførte banebrytende studier i hvordan bakgrunnsmusikk påvirker shopping og kundeoppførsel. Til tross for dette regjerer en ignoranse om påvirkningskraften av musikk i salgslokaler – også blant store kjeder. Til tross for det faktum at for kunder har det blitt bevist at musikken påvirker valget om å kjøpe i like stor grad som butikkens visuelle elementer.

Hvis det visuelle er musikkens ansikt, så er musikken stemmen. Musikk er mye mer enn underholdning for kundene dine – det er selve identiteten og sjelen til din merkevare, og det lar kundene dine bli kjent med hvem du er.

Vi vet alle at musikk kan påvirke hjernen på mange ulike måter. Men det er langt vanskeligere å bedømme om musikken er riktig enn når det kommer til valg av visuelle elementer som fonter og farger. Er dette hvordan din merkevare høres ut? Det spørsmålet har aldri et enkelt fasitsvar.

Musikk er langt mer subjektivt enn visuelle elementer, og folk har sterkere meninger om det. Du syns kanskje du har en utmerket musikksmak, men din forkjærlighet for Skrillex er neppe den beste matchen med ditt franske bakeri. Den beste måten å løse denne oppgaven er å integrere musikk i din merkevarebygging helt fra begynnelsen, og vurder det like nøye som din visuelle identitet. Du bør alltid la valg av visuell og sonisk identitet gå hånd i hånd.

Jasmine Moradi, in store music researcher for Soundtrack Your Brand, påpeker hvordan store klesmerker ofte bruker mye penger på sine motevisninger og events, men de glemmer å ta musikken steget videre og spille de samme låtene i butikkene sine. På denne måten vil kundene kunne ta del i samme opplevelse i butikken som på showet. Dette vil gi klesforhandlere en ny kanal hvor de kan nå sin kundegruppe.

Moradi påpeker; “Dessverre ser mange store klesmerker på musikk på events og i reklame som underholdning, og glemmer den merkevarebyggende effekten av å ha et konsekvent musikkvalg.”

Hun mener det er mange årsaker til dette. Ofte opplever til og med de største aktørene at det er vanskelig å kontrollere hva som blir spilt av musikk på samtlige lokasjoner. Dette har lenge hindret in-store musikk i å være en nyttig markedsføringskanal. Streamingplatformen endrer på dette og bakgrunnsmusikk er for alvor i ferd med å bli den viktig merkevarebyggeren den burde være.

Den endrer seg nå fra å være en funskjonell bakgrunns-/heismusikk, til å bli en fremtredende og emosjonell identitetskaper.

Musikken må selvfølgelig matche kundenes forventninger. Hvis du har en blomsterforretning og folk ønsker å gå rundt og lukte på rosene, så kan du ikke spille svartmetall. Folk vil ikke føle harmoni. De vil bli stresset og vil ikke en gang få med seg produktene. Dette betyr at de ikke vil bli værende lenger enn de må, og du vil miste muligheten for potensielt mersalg. Kunden vil kjøpe det de kom for og forlate butikken så fort som mulig.

Det handler om å skape en god opplevelse og en god atmosfære for kundene. Det er bevist at jo lenger kundene oppholder seg i butikken din, jo større er sjansen for at de kjøper noe. De kommer for å kjøpe et par jeans, men ved å skape en innbydende atmosfære vil de trives og bli lenger, og kanskje forlater de butikken med en t-skjorte og et par sokker i tillegg.

Innholdet er hentet fra Soundtrack Your Brand. Les hele originalartikkelen her.

For press   inquiries contact  Jasmine Moradi

Source: Ekko Agency