Sami: Njut av musik

Sami: Njut av musik

Musikens betydelse för människan är stor. Den är starkt sammanlänkad med våra känslor och påverkar våra beteenden. Att erbjuda rätt musik är en investering som leder till mätbara resultat – oavsett om det är i form av ökad försäljning eller nöjdare medarbetare.

När Sami genomförde undersökningen Marknadens Melodi redan 2015 visade det sig att svenskar rankar musik högre än sport, film och dagstidningar. Den är onekligen viktig för människor och därför även viktig för företag och organisationer.

Musiken kan bidra till att ge det där lilla extra under träningspasset eller lugna ner i stressade vardagsmiljöer. Rätt musik får medarbetare att trivas bättre, arbeta hårdare och vara mer effektiva. På samma sätt påverkar musiken kunders tempo och styr deras konsumtionsmönster.

Välj rätt musik

Ditt musikval påverkar utfallet. Genom att anpassa musiken till ditt varumärke, kan den bidra till att skapa just den känslan och upplevelsen som du vill förmedla. Att spela fel slags musik som exempelvis är anonym och identitetslös, kan istället skrämma bort kunder och ge medarbetarna en sämre arbetsmiljö.

  • Butiker som spelar varumärkesanpassad musik ökar sin försäljning med över 30 procent*
  • Butiker som använder varumärkesanpassad musik har 96 procents större chans att bli ihågkomna*

Sami företräder premiumsegmentet

När du sluter musikavtal med Sami har du tillgång till välkänd musik från etablerade artister som dina kunder känner igen och det lilla smala som kan vara unikt för dig. Det är musik som har en tydlig avsändare och skapar tillhörighet. Det förstärker ditt varumärke och fördjupar dina kundrelationer.

Genom att tillhandahålla rättighetsskyddad musik, företräder Sami premiumsegmentet. Det ger tillgång till miljontals låtar från hela världen som enkelt kan anpassas efter din målgrupp, olika kampanjer och events, samt för olika tidpunkter och olika säsonger.

Ett musikavtal med Sami bidrar även till det svenska musikundret och främjar morgondagens musikskapare. Sami är en förening utan vinstintresse. Vi arbetar enbart för att artister och musiker ska få betalt för sitt arbete. Det finns många undersökningar som visar på musiken värde och bidrar till djupare insikter om hur man kan använda musiken på bästa sätt. Här hittar du ett par stycken.

*) Dr Adrian C. North, Dr David J. Hargreaves, oberoende undersökning vid Leicester University
**) Johansson & Moradi, Hur låter ditt varumärke? Handelshögskolan i Stockholm 2015

For press inquires  contact Jasmine Moradi

Source: Sami