Ny STIM-kampanj visar på musikens värde för butiker och restauranger

Ny STIM-kampanj visar på musikens värde för butiker och restauranger

Med rätt musik ökar försäljningen. Det är budskapet bakom Stims kampanj ”Musik för dig som vill mer”. Tillsammans med sju svenska musikskapare och artister vill Stim uppmärksamma restauranger och butiker på vikten av att spela musik som verkligen skapar värde för kunderna och verksamheten.

Det är en lång rad svenska artister och låtskrivare som medverkar i Stims kampanj:
Frida Hyvönen, First Aid Kit, Cherrie, Viagra Boys, Anis Don Demina, Slowgold och Totalt Jävla Mörker. Tillsammans visar de på det breda utbud av fantastisk musik som användarna får tillgång till med en Stim-licens.

Flera studier visar tydligt på vilka positiva effekter rätt musik kan ha för att öka trivseln bland både kunder och personal. Enligt en undersökning från HUI Research bland 2 101 restauranger ökade varumärkesanpassad musik snittförsäljningen med hela 9 %. En undersökning av Handelsanställdas förbund visar också att sannolikheten att butikspersonal är nöjda med arbetsmiljön är 61 % större om det spelas Stim-licensierad musik, jämfört med utköpt musik.
 

– Vi är oerhört stolta över den musik vi representerar. Den väcker inte bara känslor, den ger också bevisad effekt i affärssammanhang. Det vill vi lyfta fram och vi gör det så klart tillsammans med våra fantastiska låtskrivare. För att få tillgång till världens bästa musik behöver man skaffa vår licens, där pengarna går till musikskaparna. På sätt kan också de fortsätta skapa – det blir en direkt investering i musiklivets hållbarhet, säger Heléne Öst, tf. Head of General Licensing.


– Med Stim-licensierad musik går pengarna till upphovspersonerna, det är viktigt i streamingtider när intäkterna för låtskrivare annars är väldigt små. Musikalisk variation betyder också jättemycket för arbetsmiljön, säger Amanda Werne (Slowgold), en av de medverkande i kampanjen.


Kampanjen ”Musik för dig som vill mer” startar under oktober, och kommer att synas i branschmedia, och även på elskåp runt om i Stockholm. 

Källa: STIM