B.T: Fastfoodkæder kan bruge ét snedigt trick for at få dig til at købe mere

B.T: Fastfoodkæder kan bruge ét snedigt trick for at få dig til at købe mere

Du er måske ikke klar over det. Men når du står i køen til at købe fastfood og nynner med på sange fra toppen af hitlisten – så kan det være et helt bestemt kneb for at få dig til at købe mere.

Det fremgår af en undersøgelse, der er foretaget af svenske HUI Research og Soundtrack Your Brand, der er en underafdeling til streamingtjenesten Spotify.

De har fundet ud af, at når kunder lytter til helt bestemte, populære sange, så stiger folks lyst til at købe lidt ekstra.

Forskerne har analyseret mere end 1,8 millioner køb foretaget på 16 restauranter af en unavngiven amerikansk fastfoodkæde i og omkring Stockholm. Her har man henholdsvis spillet musik, der kendetegnes som tilfældige populærsange, sat op imod en afspilningsliste med sange, der var specielt udvalgt til at matche kædens brand, skriver HUI Research på sin hjemmeside.

Resultaterne viser, at salget med den brandorienterede afspilningsliste øgede salget af burgere med 8,6 procent, pommes frites med 8,2 procent, milkshakes og smoothies med 15 procent og desserter med 15,6 procent.

Det er ikke overraskende, for musik er med til at skabe associationer i vores hjerner, fortæller forbrugeradfærdsekspert Philip Graves til The Guardian.

»Den måde, vi typisk behandler vores omgivelser på, sker underbevidst. Det, der kommer gennem os, er en følelse, og den følelse bliver så fejlagtigt brugt til at fortolke det, vi ser på. Resultatet er, at vi så bedre kan lide det, vi kigger på,

I den pågældende fastfoodkæde var den primære målgruppe vurderet til at være de såkaldte millenials, der betegnes som 18-35-årige. Her oplyser Soundtrack Your Brand til The Guardian, at noget nær det bedste musik at spille for at skabe mersalg, har vist sig at være Ed Sheerans hit ‘Shape Of You’.

For press inquires contact Jasmine Moradi

Source: B.T Denmark